Toegang tot politiekantoor Aartselaar moet beter (Aartselaar) | Gazet van Antwerpen

2022-06-10 20:50:16 By : Ms. Eris Ja

De toegang van het Aartselaarse politiebureel is niet echt praktisch voor andersvaliden.  — © jw

De gemeenteraad keurde de lastvoorwaarden goed om het portaal naar het politiekantoor aan de Baron van Ertbornstraat te verbeteren. Vooral de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers is er nu een probleem.

Naast het administratief centrum van de politiezone in Edegem zorgen lokale burelen nog voor een plaatselijke service. Maar die service in Aartselaar moet volgens de gemeenteraad beter. Het is in de eerste plaats de bedoeling van het gemeentebestuur om het bureel naast het gemeentehuis toegankelijker te maken. Maar ook op het vlak van veiligheid, de bediening aan de balie en de openingsuren zijn aanpassingen nodig.

Vooral de toegankelijkheid is voor andersvaliden niet echt optimaal. Dat bevestigde raadslid Paula De Leeuw (N-VA) die zich ook met een rolstoel verplaatst. “De toegang ligt eigenlijk op een parking en het niveauverschil is een grote hindernis. Ook de toegangsdeuren zijn alleen maar manueel te bedienen.”

In de rand van het debat vroeg oppositieraadslid Mike Schuermans (Vlaams Belang) naar het belang van het Aartselaarse politiekantoor. Burgemeester Sophie De Wit (N-VA) antwoordde dat de werklast van dit bureau de hoogste van de ganse HEKLA-zone is. Het punt om dit kantoor te renoveren werd unaniem goedgekeurd.  (jw)

In De Schorre heeft dancefestival Tomorrowland vrijdagavond haar nieuwe kunstproject ‘Stairway To …

Het Openbaar Ministerie eist andermaal een zware gevangenisstraf van 14 jaar tegen de …

Flitsbezorger Gorillas – een koerierdienst die boodschappen binnen de tien minuten per fiets aan …

Een 65-jarige man op een scootmobiel is vrijdagavond gewond geraakt bij een uit de hand gelopen …

Er zijn recent geen nieuwe overlijdens toegevoegd.

Staat uw dierbare niet op inmemoriam.be? Vanaf €10,- opent u een register!